اینستاگرام مارکتینگ | آموزش بازاریابی با اینستاگرام

وب سایت در زمینه آموزش اینستاگرام و بازاریابی با اینستاگرام فعالیت دارد

اینستاگرام مارکتینگ | آموزش بازاریابی با اینستاگرام

وب سایت در زمینه آموزش اینستاگرام و بازاریابی با اینستاگرام فعالیت دارد

آمار آزار و اذیت در اینستاگرام / مجازات آزار و اذیت در اینستاگرام

 آمار آزار و اذیت در اینستاگرام

با گسترش فضای اینترنت و دسترسی آسان آن در بین مردم، کوچه پس کوچه های اینترنت و به خصوص اینستاگرام از این قاعده مستثنی نیست. این بار همان مجرمان واقعی مزاحمت، در پشت نقاب خود مخفی شده و کاربران بسیاری را در فضای اینترنت، مورد آزار و اذیت قرار می دهند. با فالوکمپ در این مقاله همراه باشید.

حمله سایبری (اینترنتی) ، شکل جدید زورگویی جهان

شکل جدیدی زورگویی یعنی حمله سایبری در جهان رو به افزایش است و به یک مشکل جدید تبدیل شده است. در اصل حمله به فضای مجازی تفاوت چندانی با نوع قلدری هایی که بسیاری از کودکان در مدرسه آن را تجربه کرده اند ندارد.

در واقع تنها تفاوت آن با آزار و اذیت های گذشته در این است که به صورت آنلاین و اینترنتی انجام می شود.

چه چیزی به عنوان حمله سایبری شناخته می شود؟

حمله سایبری به هر نوع آزار و اذیت، تهدید و یا هر عملی که باعث انتقال این پیام به مخاطب باشد و به صورت آنلاین انجام شود گفته می شود.

نوع معمول حملات سایبری، دادن نظرات نامناسب و رکیک، انتشار شایعات آنلاین و حتی اظهارات جنسی می باشد. اکثر موضوعاتی که در هنگام حملات سایبری مورد استفاده قرار می گیرند ظاهر افراد، هوش، نژاد، جنسیت و تمایللات جنسی است.

مجازات حملات سایبری در ایران چیست؟

هر گونه ایجاد مزاحمت و از بین بردن آرامش در فضای مجازی جرم بوده و طبق قانون با فرد خاطی برخورد می شود. فصل پنجم از قوانین جرائم رایانه ای به موضوع هتک حیثیت و نشر اکاذیب در فضای اینترنت اختصاص داده شده است.

طبق ماده 16 این قانون، هرکس به وسیله سامانه ‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر شخص دیگری را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

تبصره ماده 16 قانون جرائم رایانه‌ای هم اعلام می کند

چنان چه تغییر یا تحریف به صورت مستهجن باشد، شخص مرتکب کننده به حداکثر هر دو مجازات مقرر، محکوم خواهد شد.

در ماده17این فصل از قانون جرائم رایانه‌ای بیان شده است:

هر کس به وسیله سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهدشد.

در ماده18 قانون جرائم رایانه‌ای نیز آمده است:

هر کس به قصد اضرار به غیر یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله سامانه رایانه‌ای یا مخابراتی اکاذیبی را منتشر نماید یا در دسترس دیگران قرار دهد یا با همان مقاصد اعمالی را بر خلاف حقیقت، شخصا یا به عنوان نقل قول، به شخص حقیقی یا حقوقی به طور صریح یا تلویحی نسبت دهد، اعم از اینکه از طریق یاد شده به نحوی از انحاء ضرر مادی یا معنوی به دیگری وارد شود یا نشود، افزون بر اعاده حیثیت (در صورت امکان)، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا چهل میلیون (40.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهدشد.

چه کسانی بیشتر در معرض آزار و اذیت های حملات سایبری هستند؟

بیش ترین حملات سایبری در فضای مجازی به بچه های مدرسه انجام می شود. اما آن ها تنها اهداف این آزار و اذیت ها نیستند و بسیاری از بزرگسالان نیز درگیر حملات سایبری شده اند.

متداول ترین هدف برای آزار و اذیت های آنلاین، کودکان، جوانان ( به ویژه دختران)، دانش آموزان و افرادی با گرایش های جنسی خاص هستند.

ریشه های قلدری و آزار و اذیت های آنلاین می تواند عمیق باشد و از جنبه های مختلف زندگی افراد سرچشمه بگیرد. مطالعات نشان می دهد کودکانی که والدین وقت کمتری برای آن ها می گذارند و کم تر درگیرشان می شوند استعداد بیشتری برای ابتلا به افسردگی یا اضطراب دارند. این افراد تمایل بیش تری برای بروز رفتارهای قلدری از خود نشان می دهند.

آمارهای جهانی رشد مداوم حملات سایبری را در جهان نشان می دهد. یک مطالعه از موسسه Pew Research  در سال 2007 نشان داد که 32 درصد از نوجوانان، قربانی نوعی از حملات سایبری شده اند.

تقریبا یک دهه بعد، در سال 2016، تحقیق مجدد انجام شد و نتایج نشان داده اند که مقدار آزار و اذیت ها نسبت به 10 سال پیش تقریبا بدون تغییر بوده است. تا سال 2019، حدود 43 در صد از نوجوانان گزارش دادند که قربانی حملات سایبری شده اند.

آمار نگران کننده از حملات سایبری به جوانان در جهان

از هر 10 جوان (قبل از سن 18 سالگی)، 7 نفر اعلام کرده اند که نوعی حمله سایبری را تجربه کرده اند.

طبق آمار، حدود 37% از کودکان و نوجوانان بین 12 تا 17 سال حداقل یک بار حمله سایبری را تجربه کرده اند. حدود 30% بیش از یک بار مورد هدف آزار و اذیت های آنلاین قرار گرفته اند. اگر چه حدود 60% از جوانان، شاهد چنین عملیاتی بوده اند اما بیشتر آن ها، مداخله نمی کردند و این اوضاع را وخیم تر می کند.

دختران بیش از پسران قربانی عاملان حملات سایبری هستند. 15% دختران نوجوان هدف حداقل 4 نوع رفتار  آزار و اذیت های آنلاین بوده اند. در حالی که این رقم برای پسران به طور معادل، 6% می باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد